Kuchyňská cibule je zásobárnou řady životně důležitých látek.
Je zdrojem silic, které působí jako silné přírodní antibiotikum. V období chřipkových epidemií účinně pomáhá šťáva z čerstvé cibule.
Obsahuje spoustu důležitých vitamínů (C, vitamíny skupiny B, PP, A, E) a minerálů (železo, zinek, síra, fosfor, hořčík, draslík, vápník, sodík, měď, jód).
I diabetici by měli být velkými přáteli a častými konzumenty cibule, protože snižuje hladinu krevního cukru.
Cibule pomáhá předcházet zdravotním komplikacím, jako jsou křečové žíly, poruchy prokrvování (např. studené ruce a nohy), hemoroidy, ale i závažnějším, jako je např. infarkt. Látky obsažené v cibuli zabraňují tvorbě sraženin v cévách a už vzniklé sraženiny účinně rozpouštějí, snižují krevní tlak a hladinu cholesterolu.
Cibule zmírňuje zažívací obtíže - zvyšuje vylučování žluči a trávicích enzymů, podporuje přirozené mikroorganismy střeva. Cibule působí léčivě i na ledviny a močové cesty, kde pomáhá léčit zánětlivá a infekční onemocnění.
Cibule se díky svým dezinfekčním a antibiotickým účinkům používá i k léčení kožních nemocí, jako jsou plíseň nebo bradavice.
Pěstujeme pro vás jarní cibulku, kterou dodáváme už od dubna a klasickou cibuli v několika odrůdách, které můžeme i skladovat a dodávat v zimních měsících.
volně
přepravky 10 - 15 kg
úplet 1 - 2.5 kg
rašl 5 - 25 kg
Carry fresh 2 kg
Cibulový lék proti kašli Cibuli nakrájenou na kolečka posypeme 2 lžícemi cukru, nebo v lepším případě zakápneme přiměřeným množstvím medu. Po uvolnění šťávy užíváme 1 lžíci této směsi 3-4x denně. |